Зошто хидрацијата е добра за вас?

Print
Glasses with Herbalife Tea

Количеството течности во телото може да се надополнат од комбинација не само од вода туку и храна што придонесува за дневниот внес на течности, но има големи варијации во количината на вода во хранливите производи.
Млекото, свежото овошје и зеленчукот спаѓа во храна со висока концентрација на вода. Ова ни обезбедува низа напитоци со помош на кои може да постигнеме подобра хидрација.

Иако чајот и кафето содржат кофеин што придонесува за исфрлање на вода преку урината, доколку се консумираат контролирано може да придонесат за дневниот внес на вода. Растителните чаеви треба да имаат предност пред обичните чаеви или кафето бидејќи имаат пониско количество кофеин.

Herbalife инстант чајот е напиток врз растителна база со чајни екстракти од комбинација на зелен чај, оранжов пеко чај, црн слез, хибискус и кардамом. Покрај тоа што придонесува за внесот на вода, Herbalife инстант чајот е нискокалоричен и обезбедува 85 мг. кофеин во 1 порција. Ова помага за зголемување на будноста и може да направи да се чувствувате енергично што е повеќе потребно во текот на појадокот. Доаѓа во различни вкусови и може да се консумира топол или ладен.

Зошто да не го искористите вашиот омилен вкус на Herbalife инстант чај за да направите леден чај? Многу погоден начин за да внесете соодветно ниво течности во текот на летниот период каде што може да си направите напиток по ваш вкус со додавање различни видови овошје и билки.

Количеството течности во телото може да се надополнат од комбинација не само од вода туку и храна што придонесува за дневниот внес на течности, но има големи варијации во количината на вода во хранливите производи.

Млекото, свежото овошје и зеленчукот спаѓа во храна со висока концентрација на вода. Ова ни обезбедува низа напитоци со помош на кои може да постигнеме подобра хидрација.

Иако чајот и кафето содржат кофеин што придонесува за исфрлање на вода преку урината, доколку се консумираат контролирано може да придонесат за дневниот внес на вода. Растителните чаеви треба да имаат предност пред обичните чаеви или кафето бидејќи имаат пониско количество кофеин.

Herbalife инстант чајот е напиток врз растителна база со чајни екстракти од комбинација на зелен чај, оранжов пеко чај, црн слез, хибискус и кардамом. Покрај тоа што придонесува за внесот на вода, Herbalife инстант чајот е нискокалоричен и обезбедува 85 мг. кофеин во 1 порција. Ова помага за зголемување на будноста и може да направи да се чувствувате енергично што е повеќе потребно во текот на појадокот. Доаѓа во различни вкусови и може да се консумира топол или ладен.

Зошто да не го искористите вашиот омилен вкус на Herbalife инстант чај за да направите леден чај? Многу погоден начин за да внесете соодветно ниво течности во текот на летниот период каде што може да си направите напиток по ваш вкус со додавање различни видови овошје и билки.

Herbalife е член на SELDIA (Европската организација за директна продажба) и потписник на нивниот Етички кодекс.
mk-MK | 19.10.2019 03:42:37 | NAMP2HLASPX04