Јаглехидрати

Print
Carbohydrates

Главен извор на гориво за телото кој е многу важен за секојдневно функционирање, како и за вежбање.

Најздрави јаглехидрати:

  • Интегрални житарки, како што се интегрален леб, интегрални тестенини и житарки за појадок и интегрален ориз

  • Грав и мешунки

  • Овошје

  • Зеленчук

Потребните витамини и минерали се внесуваат и со разнобојно овошје и зеленчук.

Лоши јаглехидрати:

  • Слатка храна и шеќери бидејќи содржат многу мала количина растителни влакна, витамини или минерали и најчесто имаат висока содржина прости шеќери 

Вклучете здрави јаглехидрати во исхраната:

  • Настојувајте половина од чинијата да ја полните со салати и зеленчук

  • За ужина јадете овошје и зеленчук, а за сендвичи користете интегрален леб

Herbalife е член на SELDIA (Европската организација за директна продажба) и потписник на нивниот Етички кодекс.
mk-MK | 19.10.2019 02:51:22 | NAMP2HLASPX01