Здрави масти

Print
Healthy Fats

Мастите имаат неколку функции во секојдневната исхрана.

 • Помагаат во одржување на мозокот и нервниот систем
 • Помагаат во апсорпцијата на витамини растворливи во масти
 • На храната ѝ даваат вкус
 • Го одржуваат здравјето на очите, кожата, коските и ноктите

Здрави масти има во:

 • Риба и рибино масло
 • Маслиново масло
 • Јатки
 • Авокадо

За низок внес на масти:

 • Избегнувајте пржена храна
 • Печете ја, варете ја или гответе ја храната на пареа
 • Не додавајте многу сосови, преливи за салата, мајонез, путер и маргарин
 • Пробајте храната што ја внесувате да ја замените со безмасна храна или со храна со ниска масленост (на пр., млеко, јогурт, намази, преливи за салата и ужина)

Вклучете здрави масти во исхраната:

 • Неколку пати неделно јадете риба
 • Во салата додавајте шака јатки или малку авокадо
 • Кога готвите не ставајте голема количина маслиново масло
Herbalife е член на SELDIA (Европската организација за директна продажба) и потписник на нивниот Етички кодекс.
mk-MK | 16.09.2019 03:24:16 | NAMP2HLASPX01