Протеин

Print
Protein Sources

Протеинот е основен составен елемент на сиот жив свет и е неопходен за клеточен раст и обновување на ткивата. 

Клучни функции на протеинот:

  • Помага во изградба на чиста мускулна маса и во регенерирање на мускулите, што помага за подобро здравје на коските
  • Му помага на имунолошкиот систем добро да функционира.

Добри извори на протеин:

  • Јајца
  • Риба
  • Месо од живина и чисто бело месо
  • Чисто црвено месо
  • Јатки и семиња
  • Грав и мешунки

Пробајте ги Формула 1 шејковите и Протеинскиот додаток што ќе ви помогнат да го достигнете препорачаниот дневен протеински внес и да одржувате чиста мускулна маса.

Herbalife е член на SELDIA (Европската организација за директна продажба) и потписник на нивниот Етички кодекс.
mk-MK | 19.10.2019 02:27:29 | NAMP2HLASPX01