Витамини и минерали

Print
Supplement your Nutrition

Витамините и минералите го потпомагаат целокупното здравје, потпомагаат виталност и здраво регулирање на тежината. Тие се неопходни за нормален раст и развој на телото.

Дури и мали дефицити можат да предизвикаат оштетување. Лошиот начин на исхрана, брзиот начин на живот и загаденоста значат дека за да го достигнете препорачаниот дневен внес (RDA) можеби треба исхраната да ја дополните со витамини и минерали.

Витамините ни помагаат да добиеме енергија од храната и овозможуваат раст и обнова на кожата, коските и на мускулите.

Со исхраната мора да внесуваме 17 минерали, меѓу кои калциум, железо и магнезиум, зашто телото не може да ги произведе.

Важно е во секојдневната исхрана да имате разновидни и урамнотежени оброци. Ако ви е тешко да ја урамнотежите исхраната, Формула 2 Мултивитаминскиот комплекс може да ви помогне да го достигнете препорачаниот дневен внес.

Herbalife е член на SELDIA (Европската организација за директна продажба) и потписник на нивниот Етички кодекс.
mk-MK | 19.10.2019 02:32:38 | NAMP2HLASPX01