Сладолед од боровинки

Print
blueberry_pop

2 мерици F1 Free From Shake – без соја, лактоза и глутен
1 мерица Формула 3 Индивидуализиран протеински додаток
250 ml вода
1/2 шолја боровинки

Ставете ги сите состојки во блендер и блендирајте додека да добиете многу мазна структура. Поделете ја смесата во четири калапи за сладолед со големина на 1/3 шолја (80 ml). Ставете ги сладоледите неколку часа во замрзнувач (а по можност и цела ноќ) за добро да замрзнат.**

За 4 сладоледи

Еден сладолед содржи: 

Калории:  159
Протеин: 16 g
Јаглехидрати: 18 g
Масти: 2 g
Растителни влакна: 5 g
*Please remember that if the product is used in heated in cold recipes, some vitamin levels in the label may decline.

 
Herbalife е член на SELDIA (Европската организација за директна продажба) и потписник на нивниот Етички кодекс.
mk-MK | 16.09.2019 03:24:25 | NAMP2HLASPX04