Calculate your BMI
Дали имате здрава тежина?

Индексот на телесна маса (ИТМ) претставува начин да се утврди дали е вашата тежина здрава. Тој се смета за покорисен показател отколку самата телесна тежина. Во Европа, индекс на телесна маса од 25 се смета за покачена тежина, а индекс на телесна маса од 30 се смета за прекумерна дебелина.


Пресметајте го вашиот ИТМ:

Вашиот ИТМ:

0

Женско

Машко

 • Телесна тежина

  st

  lbs

  Висина

  ft

  in

  Претпочитате да користите метрички систем на мерни единици?
 • Телесна тежина

  kg

  Висина

  cm

  Претпочитате да користите империјален систем на мерни единици?
 • Ресетирај
 • Пресметај
 • Нормални вредности: 18,5-24,9
 • ИТМ: НЕДОВОЛНА ТЕЖИНА
 • ИТМ: ЗДРАВА ТЕЖИНА
 • ИТМ: ПОКАЧЕНА ТЕЖИНА
 • ИТМ: ПРЕКУМЕРНА ДЕБЕЛИНА
 • Индексот на телесна маса (ИТМ) претставува начин да се утврди дали е вашата тежина здрава или не. Се смета за покорисен показател отколку тежината.
 • ИТМ понизок од 18,5 укажува на недоволна тежина што може да претставува ризик за здравјето. Треба да ја зголемите тежината.
 • ИТМ од 18,5-25 укажува на здрава тежина во однос на висината. За намалување на ризикот од здравствени проблеми е важно да се одржува здрава тежина.
 • ИТМ повисок од 25 укажува на покачена тежина. Тоа значи дека сте потешки отколку што е здраво за некој со ваша висина. Покачената тежина ве изложува на зголемен ризик од здравствени проблеми. Веднаш треба да преземете нешто. Со намалување на тежината не само што ќе имате подобро здравје, туку и подобар изглед и подобро ќе се чувствувате.
 • ИТМ повисок од 30 укажува на прекумерна дебелина. Тоа значи дека сте потешки отколку што е здраво за некој со ваша висина. Покачената тежина ве изложува на зголемен ризик од здравствени проблеми. Веднаш треба да преземете нешто. Со намалување на тежината не само што ќе имате подобро здравје, туку и подобар изглед и подобро ќе се чувствувате.

Пробајте го овој план на оброци што ќе ви помогне да ја намалите тежината.

2 шејка на ден

Пробајте го овој план на оброци што ќе ви помогне да ја одржувате тежината.

1 шејк на ден


 • ПОЈАДОК

  Почнете го денот со хранлив Формула 1 шејк, напиток Herbal Aloe и Инстант енергетски чај.

  Ф1 шејкот е оброк со контролиран број калории, кој е богат со протеини и содржи јаглехидрати од растенија, витамини и минерали - здрав и практичен избор кога брзаме наутро.


 • ПОЈАДОК

  Почнете го денот со хранлив Формула 1 шејк, напиток Herbal Aloe и Инстант енергетски чај.

  Ф1 шејковите имаат 220 калории и се богати со протеин, што помага во изградба на чиста мускулна маса. Хранлив оброк како што е Ф1 шејкот може да помогне во урамнотежување на нивоата на енергија, што ви помага да не посегнувате по нездрави ужини во текот на денот.


 • РУЧЕК

  Пијте Формула 1 шејк што ќе ви помогне во регулирање на тежината.

  Ф1 шејковите се богати со протеин од кој се добива чиста мускулна маса, а со 220 калории тие се вкусен избор за ручек со кој го контролирате калорискиот внес.


 • РУЧЕК

  Јадете урамнотежен и разновиден ручек. Најдете инспирација во некој од нашите здрави рецепти.


 • ВЕЧЕРА

  Јадете урамнотежена и разновидна вечера. Најдете инспирација во некој од нашите здрави рецепти.


 • ЗДРАВИ УЖИНИ

  Јадете една здрава ужина во текот на денот. Јадете свежо овошје или, како вкусен високопротеински оброк, јадете Протеинско чоколатце или Гурманска супа од домати

  Здравите ужини со контролиран број калории играат важна улога во секојдневната исхрана, а ако се богати со протеин, помагаат во изградба на чиста мускулна маса.


 • ЗДРАВИ УЖИНИ

  Јадете по две здрави ужини во текот на денот. Јадете свежо овошје и секогаш трудете се да имате и високопротеински ужини, како што се Протеинско чоколатце или Печена соја

  Здравите ужини со контролиран број калории играат важна улога во секојдневната исхрана, а ако се богати со протеин, помагаат во изградба на мускулна маса.


 • ЗДРАВИ УЖИНИ

  Јадете по три здрави ужини во текот на денот. Каснете шака бадеми и секогаш трудете се да имате и високопротеински ужини, како што се Протеинско чоколатце или Печена соја

  Здравите ужини со контролиран број калории играат важна улога во секојдневната исхрана, а ако се богати со протеин, помагаат во изградба на чиста мускулна маса.


 • ЗДРАВИ УЖИНИ

  Јадете по четири здрави ужини во текот на денот. Изедете канче кисело млеко со ниска масленост и секогаш трудете се да имате и високопротеински ужини, како што се Протеинско чоколатце или Гурманска супа од домати

  Здравите ужини со контролиран број калории играат важна улога во секојдневната исхрана, а ако се богати со протеин, помагаат во изградба на мускулна маса.


 • СУПЛЕМЕНТИ

  Ако не ги внесувате препорачаните дневни дози на неопходни нутриенти и растителни влакна, пробајте ги Формула 2 мултивитаминскиот комплекс и Fibre & Herb.

  За да ги постигнете своите цели додајте и други суплементи за регулирање на тежината и за наменска исхрана.


 • СУПЛЕМЕНТИ

  Зголемете го протеинскиот внес со додавање на Формула 3 Протеински додаток во Формула 1 шејкот.

  Ако не ги внесувате препорачаните дневни дози на неопходни нутриенти и растителни влакна, пробајте ги Формула 2 мултивитаминскиот комплекс и Fibre & Herb.

  За да ги постигнете своите цели додајте и други суплементи за регулирање на тежината и за наменска исхрана.


Добијте повеќе идеи за здрава храна и дознајте повеќе за плановите на оброци со Herbalife.

Стапете во контакт со независен Herbalife Дистрибутер за да ви направи индивидуализиран план на оброци и да ви помогне да ги постигнете своите цели.

ПЛАНОВИ НА ОБРОЦИ
Прикажи

Прикажи само дел

Протеински фактор

0

Што е тоа?

Брзина на метаболизам во мирување:

0

Што е тоа?

Калкулаторот на ИТМ служи само за ориентација и не го зема предвид соодносот меѓу масното ткиво и мускулите, па затоа може да не одговара за спортисти или за лица со мускулеста градба.

Пресметките на овој сајт се процени и содржината е дадена само како општи информации. Не треба да се смета за замена за медицински совет од доктор или од друго стручно медицинско лице. Ако сте на кој било начин загрижени за своето здравје, секогаш исконсултирајте го вашиот матичен лекар.

Herbalife е член на SELDIA (Европската организација за директна продажба) и потписник на нивниот Етички кодекс.
mk-MK | 20.07.2019 19:16:31 | NAMP2HLASPX01